Skip to content

Ciderhuset

Werken als 'Workawayer', het Noorse leven & heel veel cider...

In februari dit jaar heb ik twee winterse maanden in Noorwegen gewerkt tegen kost en inwoning. De tweede maand werkte ik bij het familiebedrijf Ciderhuset in Sogn. Een fantastisch bedrijf waar eigen cider, jam, honing en fruitsapjes werden geproduceerd. Eén van de eigenaressen had oneindig veel plannen en projecten voor de toekomst; een eigen café, appartementen om te verhuren, een art-house .. ga maar door. Om dat te realiseren had ze wat hulp nodig.   

Skål! (proost!)

Naast alle kampvuren, bergwandelingen & kayak tochten werd er toch ook veel gewerkt. Het was mijn taak (samen met hulp van twee andere Workawayers), het café aan te pakken. Ons werk bestond voornamelijk uit het schilderen van het café – inclusief al het meubilair, de kozijnen, het appartement en het terras. Ik vond het erg leuk om te zien hoe alles uiteindelijk één geheel werd, en we besloten ook nog wat kleine muurschilderingen toe te voegen. 

Op de muur naast het terras kwamen bloemen, geschilderd in dezelfde kleuren als het café. De ramen waren ook nog wat kaal en ook daar kwamen verschillende bloemen op te staan. Jammer genoeg had ik niet mijn eigen materialen kunnen meenemen vanuit Nederland, en in Noorwegen is een hobbywinkel een stuk lastiger te bereiken dan bij ons. Ondanks dat waren ze erg blij met het resultaat. 

Bepaal uw eigen ontwerp

Welke stijl
past bij u?