Skip to content

Vishandel Schuitemaker

Ik ben ooit een keer begonnen met krijttekeningen maken bij Visrestaurant Schuitemaker in Katwijk. In het restaurant en onder de bar hangen een aantal krijtborden die ik van tijd tot tijd aanpas. Daardoor heb ik inmiddels aardig wat ervaring met het beschrijven en illustreren van deze borden. Deze krijttekeningen snel te realiseren en dezelfde dag af. 
Ik combineer tekeningen en tekst graag om het geheel speels te houden. Krijtmuren of borden zijn perfect om een aanbieding of actie uit te lichten. Het is daarom belangrijk dat direct duidelijk is wat er uit moet springen. Om dit voor elkaar te krijgen maak ik duidelijke titels in een goed leesbaar handschrift. De tekeningen eromheen zijn meer versiering, maar geven ook de look en feel van het restaurant weer.

Materialen

Voor de meeste borden gebruik krijtstiften op waterbasis, zodat ze eenvoudig veranderd kunnen worden. Ik gebruik voornamelijk witte stiften, maar ik heb ook opdrachten gehad waarbij een kleurtje het geheel net wat spannender maken. Ook is het mogelijk om een krijtbord te laten maken met krijt. Hierbij is het wel belangrijk dat het een binnenbord is en dat het krijtbord op een veilige plek staat, waar niet teveel tegenaan wordt gelopen. Met krijt kan ik de tekeningen meer schaduw geven en wordt het resultaat vaak realistischer dan met stift.